Достапни линкови

Ирак финализираше два значајни договори за испорака на гас


Нафтено поле во Ирак

Нафтено поле во Ирак

Ирак денеска потпиша два значајни договори за испорака на гас со Турција, Кувајт и Јужна Кореја. Според едниот договор од наоѓалиштето Мансорија во источен Ирак гасот ќе се носи во тускиот конзорциум ТПАО, кој е во партнерски односи со Кувајтската компанија за енергија и корејската корпорација за гас Когас. А другиот договор предвидува да се користи гасот од наоѓалиштето Суба. За министерот за нафта на Ирак потпишувањето на договорите е нов почеток за нафтената индустрија .
XS
SM
MD
LG