Достапни линкови

logo-print

Во Португалија утре предвремени избори


Жозе Сократеш

Жозе Сократеш

Два месеца по оставката на владата на премиерот Жозе Сократеш, португалците утре решваат на вонредни парламентарни избори дали социјалистите или либералите ќе ги извлечат од тешката финансиска криза. За разлика од Грција и Ирска, во Португалија скоро сите партии, освен социјалистичката се обврзаа дека стриктно ќе ги почитуваат условите под кои земјата кон крајот на минатиот месец доби тригодишен заем од 78 милијарди евра за спроведување на планот за стопанско заздравување.
XS
SM
MD
LG