Достапни линкови

logo-print

Се повеќе случаи на убиства на новинари


Комитетот за заштита на новинари во својот извештај соопшти дека корупцијата во правниот систем ширум светот било причина за повеќе извршени убиства врз новинари. Извештајот посочува земји каде има случаи на убиени новинари . Истиот покажува дека најголем дел од убиените новинари биле локални репортери и дека заканите може да претствуваат причина за натамошни насилства. Земји со најголем број на новинари кои имале или биле жртви на закани се Ирак,Сомалија,Филипини,Шри Ланка и Колумбија. Авганинстан,Непал,Мексико,Русија,Пакистан,Бангладеш,Бразил и Индија се исто така на листата.
XS
SM
MD
LG