Достапни линкови

logo-print

Лоцирани причините за хеликоптерската несреќа кај Блаце


За хеликоптерската несреќа кај Блаце во 2008-та, недостасуваат крупни докази, но уверен сум дека ги лоцирав причините за падот на хеликоптерот, изјави британскиот експерт за авионcки несреќи Едвард Пули. Тој cе надева дека тоа што го открил ќе им помогне на македонcките истражни органи да утврдат што точно се случило на 12 јануари таа 2008 година.
Извештајот на Пули, треба да се преведе, а потоа да се анализира, по што ќе се донесе одлука дали и кој ќе одоговара за хеликоптерската несреќа , кога на враќањето од Босна и Херцеговина загинаа 11 македонски мировници кои беа дел од мировната мисија АЛТЕА
XS
SM
MD
LG