Достапни линкови

Мубарак треба да плати оштета на Египет


Поранешниот претседател на Египет Хосни Мубарак

Поранешниот претседател на Египет Хосни Мубарак

Судот во Каиро ги казни со 90 милиони долари казна поранешниот претседател Хосни Мубарак и двајца поранешни министри, затоа што ја оштетиле економијата со тоа што ги исклучија телефоните и интернетот за времe нa немирите во јануари. Судот наредил Хосни Мубарак, неговиот поранешен премиер Ахмед Назиф и министерот за внатрешни работи Хабиб ал Адли да и ги платат парите на државата од своите лични средства.
XS
SM
MD
LG