Достапни линкови

logo-print

Европската Комисија со заштитен механизам за визниот режим


Европската комисија денеска во Брисел ќе расправа за предлогот за воведување на механизам за брзо и привремено враќање на визниот режим за одредени земји. Новинските агенции јавуваат дека тоа не значи повторно воведување на Македонија и Србија туку станува збор за дополнување на постојната регулатива на Унијата, со што ќе се создаде можност за побрзо враќање на визите во некои земји поради „вонредни ситуации“, за разлика од досегашната долга процедура. а не за целосно враќање на визниот режим.
XS
SM
MD
LG