Достапни линкови

logo-print

Конференција за реформи на Советот за безбедност на ОН


Седница на Советот за безбедност на ОН

Седница на Советот за безбедност на ОН

Денеска во Рим ќе биде одржана министерска конференција на ОН под наслов „Глобалното управување и реформа на Советот за безбедност на ОН“. Целта на овој собир е да се овозможи отворена размена на ставови за реформа и обид да се дојде до конструктивни и конкретни предлози за продолжување на меѓувладините преговори кои се одвиваат на пленарните заседанија на Генералното собрание на ОН во Њујорк. На конференцијата, на која ќе учествуваат претставници на повеќе од 100 држави, посебно ќе стане збор за регионалната застапеност во Советот за безбедност и предлозите за критериумите за членство во ова тело.
XS
SM
MD
LG