Достапни линкови

logo-print

Советот за Радиодифузија со прекршочна за А1


Зоран Стефановски

Зоран Стефановски

Советот за радиодифузија денеска реши да поведе прекршочна постапка против телевизијата А1 поради прекршување на Изборниот законик.
Анализата на емитуваната програма на ТВ А1 покажала дека во вестите било користено ненаучно и нерепрезентативно испитување на јавното мислење, преку гласање на гледачи преку телефон.
Со ова ТВ А1 го прекрши членот 75 од Изборниот законик и членот 13 од Правилникот за однесувањето на радиодифузерите во периодот пред започнувањето на изборната кампања, соопшти СРД.
XS
SM
MD
LG