Достапни линкови

logo-print

Годишен извештај на Амнести Интернешнел


Логото на Амнести Интернешнел

Логото на Амнести Интернешнел

Амнетсти Интернешнел го објави годишниот извештај за човекови права, кој е фокусиран на се поголемите барања за слобода и правда низ Блискиот Исток и Северна Африка и можноста која ја нудат социјалните мрежи за промена на ситуацијата. Во извештајот се следи судбината на илјадници борци за човекови права кои биле уапсени, подложени на тортура или убиени во земјите како Авганистан, Кина, Русија, Турција и Узбекистан.
Нотирано е и дека состојбата се влошува во Украина, Белорусија и Киргистан, како и во конфликтните земји, како Ирак и Северен Кавказ.
XS
SM
MD
LG