Достапни линкови

Топи бара брзо пребројување на гласовите од изборите во Албанија


Албанскиот премиер Бамир Топи

Албанскиот премиер Бамир Топи

Албанскиот претседател Бамир Топи изјави дека доцнењето на преборјување на гласовите од локалните избори е штетно за процесот на интеграција и духот на уставноста во искажувањето на суверенитетот на народот. Топи притоа побара што побрзо да заврши нивното пребројувањето.
Локалните избори во Албанија се одржаа на 8 мај.
XS
SM
MD
LG