Достапни линкови

Богдановиќ : Посетата на Стефановиќ на Приштина не е признавање на Косово


Актривисти на движењето за самоопределување денсска го блокираа влезот кон парламентот во знак на незадоволство од посетата на Стефановиќ

Актривисти на движењето за самоопределување денсска го блокираа влезот кон парламентот во знак на незадоволство од посетата на Стефановиќ

Српскиот министер за Косово и Метохија Горан Богдановиќ рече дека посетата на шефот на српскиот преговарачки тим Борко Стефановиќ во Приштина не претставува признавање на независноста на Косово. „Посетата на Стефановиќ е работна и е можност да се покаже на меѓународната заедница дека Албанците и Србите можат да разговараат без посредство на меѓународниот фактор“ рече Богдановиќ.
XS
SM
MD
LG