Достапни линкови

logo-print

Заеднички предлог за помош на ЕУ за Западен Балкан


Во Загреб вчера на претставници на Европската Комисија им е изложен заедничкиот предлог на земјите од Западен Балкан за поефикасна помош на државите кои се во процесот на пристапување кон ЕУ. Предлогот опфаќа постепено зголемување на средствата, поедноставување на правилата, поголема улога на националните институции во подготовките на проектите и основање на гаранциски фонд за Западен Балкан. Претставници на Европската Комисија ќе го разгледаат предлогот во наредниот период.
XS
SM
MD
LG