Достапни линкови

logo-print

Меѓународните претставници со првичен извештај за изборите во Албанија


Меѓународните набљудувачи излегоа со првичниот извештај за неделните локалани избори во Албанија. Мисија на ОБСЕ/ОДХИР, оценува дека локаланите избори биле транспарентни. „Изборите беа транспарентни, но со висок степен на поларизиран амбиент и недостиг на доверба меѓу партиите од власта и опозиицијата“ изјави Џонатан Стонестрет прв човек на набљудувачката мисија. Мисијата ја смета за транспаретна работата на Централната изборна комисија, но става збелешка на бавното пребројување на гласачките ливчиња. Финалниот извештај со сугестии ќе биде презентиран по два месеца.
XS
SM
MD
LG