Достапни линкови

Недостигот на храна може да доведе до дестабилизација


Клинтон на ФАО во Рим

Клинтон на ФАО во Рим

Американскиот државен секретар Хилари Клинтон денеска предупреди дека недостигот од храна и растот на цените е закана за дестабилизација од широки размери. Клинтон зборувајќи на состанокот на ФАО во Рим изјави дека треба да се превземе навремена акција за да не се дозволи повторување на 2007 и 2008 кои доведоа до криза и немири во земјите во развој.
Според проценките на Обединетите Нации уште 44 милиони луѓе станала сиромашни од минатиот јуни поради порастот на цените на храната.
XS
SM
MD
LG