Достапни линкови

logo-print

Ставен во мирување штрајкот на Македонски железници Транспорт


Синдикатите во Македонски железници Транспорт АД Скопје денеска соопштија дека ја ставаат во мирување одлуката за штрајк, откако од менаџерскиот тим добија ветување дека ќе им бидат исполнети поставените барања. На преговорите што се воеда во изминатите два дена, синдикалците и менаџерскиот тим се договориле на почетокот на следниот месец да почне изготвување на колективен договор, што ќе биде усвоен и потпишан по меѓусебни консултации. За барањето за зголемување на платата, односно враќање на 10 проценти што се исплаќаа по квалитет, кои според Синдикатот биле одземени не по вина на вработените, било ветено исполнување кога превозот ќе почне да се зголемува барем 2-3 месеци последователно.
XS
SM
MD
LG