Достапни линкови

Изборот на Претседател на ДИК повторно во Собранието


Собрание на РМ

Собрание на РМ

Македонското Собрание денеска треба да ја продолжи 143. седница, на чиј дневен ред меѓу другото е и Предлог - одлуката за избор на Претседател на Државната изборна комисија.
Пратениците ќе расправаат и за предлог - законот за изменување и дополнување на Законот за државните службеници, на Законот за јавните службеници, по скратена постапка, како и на законите за тутун и тутунски производи, за градење, за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Македонија 2011 година, по скратена постапка.
Пратениците ќе го разгледуваат и Извештај за работата на Судскиот совет на Република Македонија за 2010 година, како и годишниот извештај за работата на Советот на јавните обвинители на Република Македонија за 2010 година
XS
SM
MD
LG