Достапни линкови

logo-print

Писмо на Црвенковски до Иванов


Лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски му упатил писмо на претседателот на државата Ѓорге Иванов во кое меѓу другото се подвлекува дека во моментот кога ќе обезбеди соодветен формат на релевантни парламентарни партии, чие присуство е неопходно за да се обезбеди консензус за одржување на слободни, фер и демократски предвремени парламентарни избори, може да смета на неговото присуство и соработка.
Во ситуација на продлабочување на политичката криза во земјата, се подвлекува во писмото, соопшти СДСМ, од шефот на државата се очекува да биде претседател на сите граѓани и соодветно да одговори на предизвиците.
- Доколку во моментов, од било кои причини не сакате да разберете што значи лидерска средба на релевантните парламентарни партии, ќе Ве потсетиме на средбите кои токму Вие ги организиравте, било во ловиштето Јасен во Катланово, било во Вашата резиденција на Водно. Зошто оддеднаш и без образложение, се откажавте од сопствените критериуми и претходни принципи, не ми е познато и одговорот ќе мора сам да го дадете пред јавноста, стои во писмото, соопшти СДСМ.
XS
SM
MD
LG