Достапни линкови

logo-print

Случајот за трговија со човечки органи во Косово се разгледуваше во Европскиот Парламент


Дик Марти

Дик Марти

Известувачот на Парламентарното собрание на Советот на Европа, Дик Марти денеска зад затворени врати се обрати пред Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент во Стразбур по повод истрагата за нехуманиот однос кон луѓето и илегалната трговија со човечки органи во Косово. Пратеникот на италијанските социјалисти во Европскиот парламент Пино Арлаки по состанокот изјави дека, според него, и покрај разликите и критиките во Европскиот парламент во однос на извештајот на Марти, голем дел од евопратениците се согласиле дека е неопходно да се открие вистината за трговијата со човечки органи и да се организира вистинска истрага, која подразбира заштита на сведоците. Арлаки најави дека до крајот на месецот ќе побара да биде именуван известувач за прашањата околу нелегалните активности на Косово.
XS
SM
MD
LG