Достапни линкови

logo-print

Парламентот утре ќе расправа за избор на нов претседател на ДИК


Претседателот на Парламентот Трајко Вељаноски

Претседателот на Парламентот Трајко Вељаноски

Собранието утре ќе отпочне постапка за избор на нов претседател на ДИК. Претседателот Трајко Вељаноски ја закажа седницата во интерес на непречено функционирање на ДИК во полн состав и согласно предвидените процедури и во насока на создавање на сите претпоставки за одржување на фер и демократски избори.
По оставката на Александар Новаковски со ДИК раководи заменикот - претседател на Комисијата Субхи Јакупи.
XS
SM
MD
LG