Достапни линкови

logo-print

Конференција за европската иднина на Западен Балкан во Париз


Градоначалникот на Скопје Коце Трајановски

Градоначалникот на Скопје Коце Трајановски

Во францускиот Сенат вчера започна дводневната конференција на тема „Европската иднина на Западен Балкан – придонесот на територијалните заедници“. На конференцијата учествуваат претставници на локалните и регионалните власти од сите земји на Балканот и претставници на европските институции. Делегацијата на Македонија ја предводи градоначалникот на Скопје и претседател на ЗЕЛС Коце Трајановски и потпретсдателот на ЗЕЛС Зоран Дамјановски и директорката Душица Перишиќ.
XS
SM
MD
LG