Достапни линкови

logo-print

Балканска единица во рамките на силите на НАТО во Авганистан


Камп на НАТО силите во Авганистан

Камп на НАТО силите во Авганистан

Хрватското министерство за одбрана соопшти дека заедничката единица на војници од Македонија, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Словенија и Албанија во рамки на силите на НАТО во Авганистан ќе се вика балканска единица.
Според министерството се работи за заеднички придонес на земјите од Американско-јадранската повелба на операцијата ИСАФ. Формирањето на мултинационални групи за соработка во одбраната е присутна и во практиката на ЕУ.
XS
SM
MD
LG