Достапни линкови

ММФ бара Кабулската банка во Авганистан да прогласи стечај


Логото на ММФ

Логото на ММФ

ММФ соопшти денеска дека Кабулската банка во Авганистан мора да биде ставена под стечај и за брзо време да биде продадена. Според фондот тоа е најдобриот механизам за решавање на проблемите на банката.
ММФ бара од авганистанските власти да го заштитат финансискиот сиситем во земјата, како и да бидат обвинети вработените кои се вмешани во нелегалните активности на банката.
XS
SM
MD
LG