Достапни линкови

Фуере ја повика владата да го забрза темпото на реформите


Евроамбасадорот Ерван Фуере

Евроамбасадорот Ерван Фуере

Евроамбасадорот Ерван Фуере ја повика македонската влада да го забрза темпото на реформите и да се посвети на предизвиците посочени во последниот извештај на ЕК за напредокот на земјата и препораките во Нацрт-резолуцијата на ЕП. Фуере предупреди на можните последици од владините постапки и од поединци и побара да биде промовиран дијалог и консензус за успех на Македонија.
XS
SM
MD
LG