Достапни линкови

КФОР:5 илјади војници доволни за стабилност на Косово


Командантот на КФОР Ерхард Билер.

Командантот на КФОР Ерхард Билер.

Околу 5.000 војници на НАТО на Косово се доволни за да се задржи мирот во земјата изјави , Командантот на КФОР Ерхард Билер. Тој истакна дека ситуацијата на Косово е мирна и стабилна. Билер изјави дека КФОР треба да придонесе за искоренување на криминалот, особено на северниот дел на Косовска Митровица, но КФОР не може да ги решава економските проблеми и меѓуетничките односи во земјата.
XS
SM
MD
LG