Достапни линкови

Нацрт-резолуцијата за Македонија пред Европскиот Парламент


Известувачот за Македонија во Европскиот Парламент Зоран Талер

Известувачот за Македонија во Европскиот Парламент Зоран Талер

Комисијата за надворешна политика на Европскиот парламент денеска расправа за Нацрт-резолуцијата за Македонија на словенечкиот европратеник Зоран Талер. Клучната порака во документот е дека Македонија треба да започне преговори за полноправно членство во ЕУ. Талер изрази загриженост за политичкиот дијалог, независноста на судството и медиумските слободи во Македонија. Европартениците повикаа опозицијата да се врати во Парламентот и да се обнови политичкиот дијалог.
XS
SM
MD
LG