Достапни линкови

Прочистување на избирачкиот список


Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска заедно со министерот за правда Михајло Маневски и претседателот на ДИК Александар Новаковски изјави денеска на прес конференција дека избирачкиот список е целосно прочистен, ја рефлектира реалната слика и е функционален. Извршени се проверки на матичните книги за родени и умрени од 1980 до 2010 година. Утврдено е дека не биле внесени како починати 14 983 лица од кои 8685 се македонски државјани. Маневски најави дека владата донела одлука да бидат проверени и матичните книги од 1950 до 1980 година.
XS
SM
MD
LG