Достапни линкови

logo-print

Министерот Тодоров ја прифати поканата на Сенатот на УКИМ


Министерот за образование Никола Тодоров

Министерот за образование Никола Тодоров

Министерот за образование Никола Тодоров денеска изјави дека ќе ја прифати поканата на Сенатот на државниот универзитет св. Кирил и Методиј за да ги образложи сите измени на Законот за високо образование. Според Тодоров измените се во функција на подобрување на квалитетот на образованието и нема да ја нарушат автономијата на Универзитетот. Тодоров додаде дека министерството ги презентирало измените во јавноста, пред да бидат усвоени за граѓаните да бидат информирани и да се развие дебата.
XS
SM
MD
LG