Достапни линкови

logo-print

На Светскиот економски форум разговори за главните валути


На Светскиот економски форум во Давос во фокусот на разговорите денеска меѓу богатите и сиромашните земји е дали вредноста на доларот или другите главни валути е потценета или преценета, со што развиените земји би можеле да манипулираат со заздравувањето на нивните економии.
Од Вашингтон претходно имаше соопштенија дека Кина вештачки ја држи вредноста на јуанот на ниско ниво за да ја одржи ниската вредност на работаната рака и добрите резултати во надворешната трговија. Со сличен став се уште неколку држави.
XS
SM
MD
LG