Достапни линкови

logo-print

Нов данок во Австралија


Владата на Австралија планира да воведе нов данок од кој ќе биде финансирано санирањето на последиците од големите поплави. Според проценките на владата, обновата ќе чини околу 5,6 милијарди долари. Опозицијата е против новиот данок, оценувајки дека пари за покривање на штетите од полавите можат да бидат обезбедени со заштеди во буџетот.
XS
SM
MD
LG