Достапни линкови

logo-print

Македонскиот Парламент ги усвои измените на Уставот


Македонскиот Парламент денеска со 90 гласови за и ниту еден против или воздржан го усвои барањето на владата за измена на Уставот на Македонија. Владата како подносител на предлогот побара да изготви амандман за уставните измени, кои предвидуваат Македонија врз основа на меѓународен договор да може да екстрадира свои граѓани во други земји, но и да бара испорачување на странски државјани што ги гони за организиран криминал, кои го злоупотребиле двојното државјанство или избегнувале казнена одговорност.
XS
SM
MD
LG