Достапни линкови

Протести на тутунарите на граничниот премин Меџитлија


Производител на тутун од Прилеп

Производител на тутун од Прилеп

Производителите на тутун од Пелагонија денеска го блокираа граничниот премин на границата меѓу Македонија и Грција, при што е затворен собраќајот во двата правци.
Производителите на тутун и натаму протстираат поради ниските откупни цени и нереалната проценка на квалитетот на тутунот.
Протестот се одвива мирно и без инциденти.
XS
SM
MD
LG