Достапни линкови

logo-print

Владата ќе продолжи со реформите потребни за ЕУ


Никола Груевски

Никола Груевски

Премиерот Никола Груевски изјави дека владата годинава ќе продолжи со спроведување на реформите за влез во ЕУ. Таа усвоила Акционен план во кој е предвидено да бидат донесени над 60 закони и околу 450 подзаконски акти, како и други кои не се директно побарани од Брисел. Груевски најави реформи во јавната администрација, како и проекти во економијата, судството, земјоделството и други области кои ги засегаат граѓаните. Тој додаде дека значајни ќе бидат измените во законот за градба, бидејќи ќе го олеснат процесот на вадење на градежни дозволи.
XS
SM
MD
LG