Достапни линкови

logo-print

Откупувачите на тутун се договорија со Министерството за земјоделство


Откуп на тутун во Прилеп

Откуп на тутун во Прилеп

Откупувачите на тутун се сложиле да се придржуваат кон реалната проценка на квалитетот на тутунот и да го интензивираат откупот, ова било одлучено на средбата со Министерството за земјоделство, водостопанство и шумарство. Според соопштението на министерството на сите откупни места ќе има засилена контрола со што би се гарантирала правилната цена на тутунот и ги повика тутунарите да го зголемат предавањето на нивниот производ.
XS
SM
MD
LG