Достапни линкови

Сменети 4 министри во хрватската Влада


Јадранка Косор

Јадранка Косор


Хрватската премиерка Јадранка Косор денеска во Загреб ги соопшти новите членови на реконструираната Владата.Таа изјави дека
се сменети министрите за финасии, култура, градежништво и заштита на животна средина и министерот за одбрана, а се воведува и нова функција, односно потпретседател за инвестиции. Косор изјави дека главната идеа е да се зацврсти оној дел од тимот што ќе треба да го понесе товарот од спроведувањето на економските реформи и да ги заврши преговорите со Европската Унија.
XS
SM
MD
LG