Достапни линкови

logo-print

Владата ќе ги разгледа мерките на Грција кои може да влијаат врз македонската економија


Владата внимателно ќе ја разгледа антикризната мерка на Грција со која оваа држава планира да им ги укине бенефициите на своите домашни текстилни компании доколку не ги повлечат инвестициите од сите 47 земји низ светот, меѓу кои и Македонија.Ова го изјави вицепремиерот за еконосмки прашања Владимир Пешевски. Тој додаде дека доколку видат дека ефектите се негативни, Владата ќе се обиде да им помогне на комапниите да ги задржат вработените.
Пешевски смета дека ефектот од ваквата мерка на Грција за Македонија нема да биде поволен бидејќи грчките инвестиции од текстилот во земјава на пазарот во Грција ќе стануваат помалку конкурентни.
XS
SM
MD
LG