Достапни линкови

logo-print

Грчкиот буџет во согласност со прописите на ЕУ


Протести на транспортните работници во Атина

Протести на транспортните работници во Атина

Парламентот на Грција го одобри буџетот за 2011 година со кој се воведуваат нови ограничувања во трошоците и зголемување на даноците во согласност со прописите на ЕУ и ММФ во замена за пакетот за спас од 110 милијарди евра.
Новиот грчки буџет има за цел да го намали дефицитот на државата до 7,4 проценти од БДП.
Буџетот беше одобрен со строга партиска дисциплина од страна на 156-те пратенци на владејачката социјалистичка партија во 300-члениот Парлемент.
XS
SM
MD
LG