Достапни линкови

logo-print

Самитот на ЕУ во Брисел заврши со потврда на партнерството со САД...


Дводневниот самит на Европската Унија денеска во Брисел заврши со потврда на стратегиското партнерство со САД, како и со Кина и Индија. Според Претседателот на Унијата Херман Ван Ромпуј ЕУ не е економски блок туку е и важен геополитички партнер.
Лидерите на ЕУ инаку се договорија да го сменат договорот од Лисабон за да биде овозможено формирање Фонд за помош на земјите од евро-зоната, наречен Европски механизам за стабилност.
XS
SM
MD
LG