Достапни линкови

logo-print

Србија ја укина обврската за служење воен рок


Српските пратеници денеска усвоија одлука за прекин на обврската за служење на воен рок. Поради професионализација на српската војска обврската служење воен рок стапува на сила кога регрутите ќе го завршат воениот рок што го започнале оваа година.Одлуката ќе почне да се применува од 1 јануари 2011 година, со која е предвидено служење воен рок во српската војска да се извршува доброволно.
XS
SM
MD
LG