Достапни линкови

logo-print

ОН прогнозира раст на светската економија во 2011-та од 3,1 насто


Големата невработеност и буџетските дефицити во Европа и во Соединетите Американски Држави ќе бидат кочница за економскиот раст во светот и во наредната година. Од друга страна, азијските земји ќе придонесуваат за светското економско заздравување. Ова се истакнува во проценките на Обединетите Нации за светската економија во наредната година, во кои се предвидува во 2011-та економски раст од 3,1 насто, а во 2012-та 3,5 насто.
XS
SM
MD
LG