Достапни линкови

logo-print

Меѓународен ден на човековите права


Во светот денеска се одбележува Меѓународниот ден на човековите права. Оваа година денот им се посветува на храбрите луѓе кои се борат за правата на луѓето. На 10 декмври пред 62 години, Генералното собрание на ОН ја усвои Универзалната декларација за правата на човекот, во која пишува дека сите луѓе се раѓаат слободни и еднакви.
XS
SM
MD
LG