Достапни линкови

logo-print

Договорање на спасувачкиот план за Ирска


Европската унија и Меѓународниот монетарен фонд денеска ја почнуваат работата врз деталите на финансискиот пакет за помош на Ирска. Се очекува тој да биде вреден од 80 до 90 милијарди евра со цел надминување на банкарската и буџетска криза во Ирска. Веднаш по оваа вест берзите во Европа забележаа пораст, а еврото ја зголеми вредноста спрема доларот.
XS
SM
MD
LG