Достапни линкови

logo-print

Контролниот механизам за визната либерализација утре ќе биде објавен


Новиот механизам за следење на визната либерализација на Западен Балкан ќе биде објавен утре заедно со одлуката за укинување на визниот режим за Босна и Херцеговина и Албанија, јавуваат новинските агенции. Со новиот механизам ќе се следат условите и стандардите по кои се спроведува визната либерализација во регионот, и ќе биде воведено така нареченото „рано предупредување “ за прекршувањата на правилата од тој режим. Новиот механизам ќе се однесува на земјите кои минатиот декември добија визно ослободување ,односно за Македонија, Србија и Црна Гора како и за двете земји кои сега ќе добијат визна либерализација.
XS
SM
MD
LG