Достапни линкови

logo-print

10 милиони евра за апсење на Ратко Младиќ


Српската Влада ја зголеми на 10 милиони евра наградата за информација која ќе овозможи пронаоѓање и апсење на обвинетиот воен злосторник Ратко Младиќ. Распишана е и награда од 1 милион евра за апсење на Горан Хаџиќ.
Досега наградата за апсење на Младиќ изнесуваше еден милион евра.
САД нудат пет милиони долари за информација, која ќе овозможи пронаоѓање на Младиќ, со ветување дека информаторите и нивните семејства ќе бидат заштитени.
Апсењето на генералот Младиќ е услов за српските евроинтеграции.
XS
SM
MD
LG