Достапни линкови

logo-print

Пари на американските власти завршиле во џебот на Талибанците


Американскиот сенат за вооружени служби заклучи дека парите на земјата за наем на приватни безбедносни лица во Авганистан во некои случаи завршиле во рацете на Талибанците. Проблемот е во тоа што власта не успеала целосно да го провери минатото на некои од кандидатите. Еден од примерите во извештајот е дека благодарение на договорот со американската воздухопловна служба поддружницата на една британска компанија, преку бунтовничките лидери регрутирала чувари за воена база.
XS
SM
MD
LG