Достапни линкови

logo-print

Амбасадорот на САД Рикер во посета на касарната во Штип


Амбасадорот на САД во Република Македонија Филип Рикер денеска ќе ја посети командата на првата механизирана пешадиска бригада во касарната „Јане Сандански“ во Штип.
За време на посетата на гарнизонот во Штип, амбасадорот Рикер ќе ги разгледа македонската соба, кабинетот за изучување на англиски јазик, како и Центарот за подготовка за враќање на воениот персонал во цивилен живот „Лепеза“.
Домаќин ќе му биде советникот на началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Зоран Лековски. Според програмата, пред Рикер ќе бидат презентирани мисијата, задачите и формациската поставеност на единицата, обуката и искуството на „скорпиите“ од учеството во мисиите и вежбите предводени од НАТО, како и тактичко-технички збор со приказ на вооружувањето и опремата на бригадата.
XS
SM
MD
LG