Достапни линкови

logo-print

Друидите станаа официјална религија во Британија


Старата паганска традиција на Друидите е призната како официјална религија во Велика Британија. Друидската мрежа, составена од околу 350 Друиди, ќе биде ослободена од данок на донации, откако властите им дадоа статус на хуманитарна организација, како што имаат и големите религии.
Друидите обожуваат природни сили како громот и сонцето и веруваат дека духовите се јавуваат од места како што се шумит, планините и реките.
XS
SM
MD
LG