Достапни линкови

logo-print

Казните од Законот за домување паднаа на Уставен


Уставниот суд ги укина казните од Законот за домување со кој се предвидуваше глоба од 300 евра за сопствениците на стан во зграда, ако не донесат план за одржување на зградата и ако не определат управител или ако не регистрираат заедница на сопственици. Членот со казните е укинат зашто во друг член од истиот закон стои дека тие работи може да ги уреди судот, па затоа нема елементи на прекршок.
XS
SM
MD
LG