Достапни линкови

logo-print

ОН ја изгласаа ублажената резолуција на Србија за Косово


Генералното собрание на Обединетите Нации без гласање ја усвои предлог резолуцијата на Србија за Косово. Србија со Европската унија го усогласи и го ублажи текстот за предлог резолуцијата за Косово пред да му ја достави на Генералното собрание на Обединетите Нации на разгледување. Резолуцијата е поднесена по оценката на Меѓународниот суд за правда за легалноста на едностраното прогласување на независност на Косово.
XS
SM
MD
LG