Достапни линкови

logo-print

Задолжителна пракса за македонските студенти


Практичната настава за студентите од оваа студиска година станува задолжителна. За да запишат следна година, студентите мора да поминат 30 дена на пракса во приватна компанија или јавна институција. Ова е дел од новите правилници кои денеска ги презентираше министерот за образование Никола Тодоров. Тој вели дека правилниците се усогласени со ректорите на сите јавни и приватни универзитети во државата.
XS
SM
MD
LG