Достапни линкови

logo-print

Палењето на Куранот ќе предизвика сериозни проблеми за САД


Американските команданти во Авганистан предупредија дека намерата на една мала христијанска црква да пали копии од Куранот ќе биде провокација која ќе ги загрози животите на американците. Командантот на НАТО и американските сили во Авганистан, генерал Дејвид Питреус изјави дека палењето на светата муслиманска книга ќе предизвика сериозни проблеми за Соединетите Држави не само во Авганистан, туку насекаде во светот. Една мала црква со седиште на Флорида соопшти дека на 9 годишнината од терористичките напади на 11-ти септември, нејзини приврзаници ќе палат копии од Куранот, оценувајки дека исламот е насилна религија.
XS
SM
MD
LG